tisdag 5 april 2011

Inlägg: Varje år, månad, dag, timme, minut, sekund! Rasism finns överallt, hela tiden!

Det sker överallt! I skolan, på arbetsplatsen, på gatan. Överallt, hela tiden blir människor spottade på, misshandlade och får hatiska ord slängda efter sig, bara på grund av sin etnicitet. Vart är den här världen på väg? Vart är Sverige på väg?

Förra året tog sig Sverigedemokraterna in i Sveriges riksdag, ett parti med främlingsfientliga åsikter, ett parti som genom sin politik vill stänga ute människor som över allt annat behöver en trygg plats att leva på. Många av de människor som kommer till Sverige har haft det svårt, kommer från krigsdrabbade länder, länder där hela deras liv har raserats, där de inte längre har en fast grund att stå på.

Om bara ett fåtal veckor så deporteras en Romsk familj från Finspång och Sverige. De har fått avslag på sin asylsökan och skickas tillbaka till Serbien. Till ett land där den Romska gruppen är svårt förföljt. Den här familjen har ingenting liv att åka tillbaka till. De har inget hem, och knappt mat för dagen. Det är dessa människor, som verkligen behöver börja om på nytt, skapa sig ett nytt liv på ett nytt ställe, som hela Sverige måste stå upp för! Vi som bor i ett rikt land, där möjligheterna till ett bra liv är enorma, måste ta upp kampen för de människor som kommer hit! Vi måste kämpa för att de människor som behöver hjälp till ett bättre liv, ska få det utan att behöva oroa sig för att känna sig hatade, utfrysta och kränkta på grund av sin etnicitet!

Så Sverige! Ta upp kampen! Sitt inte stilla! Debatten är inte över förens rasismen är utrotad!

Keep up the work!!

Joel Kunto

Vice ordförande
Finspångs ungdomsråd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar