Var med och ta debatten

Det finns flera olika sätt för dig att engagera dig i kampanjen Hela Sverige tar debatten! Tanken är att du ska kunna välja ett sätt som passar dig allra bäst. Här nedan hittar du några exempel på vad du kan göra!

Skriv ett gästinlägg här på bloggen

Ju fler vi är som kommer med perspektiv på varför rasismen är ett samhällsproblem, hur den bäst ska motverkas och hur vi når ett samhälle fritt från rasism, desto bättre. Därför inbjuder vi alla att komma med sina argument, förslag och idéer. Som en del i arbetet hoppas vi därför att du vill vara med och bidra med ett inlägg här på bloggen. 

Har du en idé om hur vi når ett samhälle fritt från rasism, eller vill du på nåt annat sätt bidra i kampen? E-posta ditt blogginlägg till tadebatten@umr.nu så lägger vi upp det så snart det granskats. 

Obs! Inlägget får vara max 2 500 tecken inkl blanksteg.

Kampanjpaket 

Ett enkelt och effektivt sätt att engagera sig är att beställa ett kampanjpaket med material, som du delar ut och sprider i exempelvis ditt närområde, på din skola eller på stan. 

Ett vanligt kampanjpaket innehåller
- 100 flyers
- 80 klistermärken 
- 15 affischer

Vill du ha mer, exempelvis om ni är några stycken som vill dela ut, så ange det. Maila till tadebatten@umr.nu med din adress så skickar vi ett paket till dig helt kostnadsfritt.

Internetaktivism 

Internet är en viktig arena för kampanjens budskapsspridning. Precis som överallt annars så är det viktigt att vi tar debatten mot rasismen även på nätet - inte minst i de sociala medierna. Vi kommer inom kort att ha tagit fram en enkel "copy-paste-handbok" som du kan använda dig av. Där hittar du enkla argument som du kan kopiera in i din Facebook-status, på Twitter, i kommentarsfälten på tidningarnas hemsidor eller någon annanstans där det behövs. 

Handboken kommer läggas upp här på sidan inom kort!

Egna idéer?

Om du har några egna idéer om vad du vill göra för att motverka rasism i vardagen och tror att vi kan hjälpa dig? Hör av dig, alla nya idéer är viktiga och spännande - ju fler sätt vi hittar för att motverka rasism desto bättre. Maila oss på tadebatten@umr.nu