måndag 18 april 2011

Debatten om debatten är över - nu tar vi debatten!

Debatten om debatten börjar tack och lov plana ut sig själv i en (ibland i alla fall) något mer konstruktiv diskussion om politik, samhällsutveckling och allt annat sånt som man ska prata om när man är politiker men som tycks ha varit svårt när Sverigedemokraterna närmat sig eliten.

Kvar finns dock det faktum att vi har ett politiskt parti i det högsta beslutande organet som gör politik av att konstruera skillnader mellan människor baserat på fysiska och/eller kulturella egenskaper. Och kvar finns det faktum att politiken mot den världsbilden som Sverigedemokraterna försöker sprida fortfarande lyser med sin frånvaro.

Kampen mot samhällsproblemet rasism stavas inte ängsliga, eller för den delen hetlevrade och agitatoriska debatter, mot Jimmie Åkesson i riksdagens talarstol. Att Fredrick Federley (C) tydligt sätter ner foten mot den omänskliga migrationspolitik som Sverigedemokraterna vill driva är så klart bra och väldigt viktigt för att inte partiets idéer i högre utsträckning ska normaliseras. Men det behövs något mer!

Kampen mot samhällsproblemet rasism stavas istället full satsning mot den diskriminering som försätter människor i fångenskap, det stavas full satsning på förebyggande antirasistiskt arbete i skolan där det civila samhällets organisationer och föreningslivets möjlighet att erbjuda unga en plattform för demokratisk utveckling (inte fostran!) är en viktig komponent för att stärka just det arbetet.

Genom att vi alla är med och tar gemensamt ansvar, att vi alla visar civilkurage och att vi alla är med och tar debatten mot samhällsproblemet rasism - och inte bara mot Jimmie Åkesson - så har vi också möjlighet att motverka de bakomliggande strukturerna.

Ta debatten du också - skicka ditt bidrag till tadebatten@umr.nu så kommer vi att lägga upp det här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar