torsdag 13 oktober 2011

Ted Ekeroth och Ilmar Reepalu

Ted Ekeroth skrev igår på sin blogg, som lägligt har namnet tedekeroth.se, om Reepalus förslag om tillfälliga medborgarskap.
Även om SD tidigt uttryckte stöd för förslaget anser Ekeroth att detta inte är nog då människor som tänkt begå brott i sådant fall bara väntar ut det tillfälliga medborgarskapet och därefter begår det brott man tagit sig hit till Sverige för att begå.
Ekeroth vill istället att man skall skärpa invandringen och att man helst skall bo i Sverige i 10-15 år innan man kan börja tala om medborgarskap.

Eftersom ”invandrare” enligt Ekeroth begår en stor del av brotten i Sverige.

För det första är det ett problem i beskrivningen ”invandrare” för redan där har vi en formulering som gör det omöjligt för en person som kommit till Sverige under ett senare skede att inbegripas i begreppet ”svensk”. Genom att använda termen ”invandrare” klumpar du ihop alla som tillkommit till Sverige under senare tid, oavsett bakgrund.
Det är ett begrepp som har en problematik, hur kan man vara en invandrare när man inte vandrar in någonstans längre, har du kommit till Sverige och gått igenom byråkratin kan du omöjligt fortsätta vara en ”invandrare”.
När blir du svensk?

Dessutom, om vi skall underhålla oss med att följa Sverigedemokraternas definitioner så är det en majoritet av ”invandrarna” som aldrig misstänks för något brott, ska vi underhålla oss med Sverigedemokraternas definitioner så begås en majoritet av alla brott av ”Svenskar” (personer med två svenskfödda föräldrar) och ska vi följa Sverigedemokraternas retorik kan vi lika gärna låsa in alla män eftersom att 91% av de sexuella brott som begås har män som förövare.

Det skulle aldrig vara politiskt gångbart, Dessutom skulle det ses som kollektiv bestraffning vilket är brottsligt i Sverige, men ändå är det en princip som genomsyrar Sverigedemokraternas politik.

Ekeroth avslutar sitt inlägg med att skriva:

”Vissa invandrargrupper och kulturer är mer benägna att begå brott än andra. Det mest rimliga är att vi börjar i den änden…”

Tänk att ett citat kan vara säga så mycket men egentligen inte säga någonting alls.

En kontring:
”Vissa människor är mer benägna att begå brott än andra. Det mest rimliga är att vi börjar i den änden”


Läs hela Ekeroths inlägg här

Läs mer om Reepalus förslag här

Hjalte Lagercrantz
Projektledare Kultur Mot Rasism
kulturmotrasism.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar