lördag 24 september 2011

Politiskt Inkorrekt - Navet i högerextremismen på nätetI lördags sände Medierna i P1 ett reportage om Sveriges största politiska blogg Politiskt Inkorrekt, som av bland annat EXPO bedöms som navet i den rasistiska rörelsen på nätet. I reportaget beskrivs den anonyma bloggens kopplingar till riksdagspartiet Sverigedemokraterna.

Trots att bloggen har 17 polisanmälningar gällande förtal och hets mot folkgrupp beskyddas och försvaras bloggen av SD-politiker. Bland annat hjälper den Sverigedemokratiska riksdagspolitikern Kent Ekeroth till att finansiera sidan.


Kriget mot muslimerna
En av de viktigaste delarna i inslaget är hur SD-politikern Chang Frick från Kristianstad, som för en tid var skribent där, är oförmögen att ta avstånd från en artikel på bloggen som förespråkar ett krig mot muslimer och islam. Denna artikel publicerades alltså 2010 redan innan Anders Behring Breiviks terrordåd i Norge varefter Sverigedemokraterna jobbade hårt att distansiera sig från hans gärningar och ideer om ett heligt krig mot muslimer.

Här nedan kan du läsa denna artikel:


Myterna om ensamkommande flyktingbarn
I inslaget får vi bland annat höra hur personerna bakom Politiskt Inkorrekt ser på ensamkommande flyktingbarn och påstår de alla är lögnare. Här nedan kan ni själva läsa en av skärmdumparna som använts i inslaget:
Hälsningar

Styrelseledamot, Ungdom Mot Rasism

1 kommentar:

  1. Jag håller inte med P1 om att den sidan skulle vara navet för högerextemismen, man kan knappast diskutera i kommentarsfälten då kommentarscensuren är värre än aftonbladet, pröva själv och skriv något SD eller Israelkritiskt där om ni inte tror mig.
    Jag tycker snarare Flashback är navet för högerextremismen(Menar inte att Flashback skulle vara enbart högerextremt forum). Där kan man åtminstonde diskutera om invandring,islam och judendom utan några politiskt korrekta ramar som finns även inom Sverigedemokraterna.

    SvaraRadera