onsdag 14 september 2011

Ungdom Mot Rasism får pris för sitt arbete mot rasism

Ungdom Mot Rasism tilldelades den 13:e september Stockholms läns landstings pris för arbete mot främlingsfientlighet och rasism. Prisceremonin skedde i samband med landstingsfullmäktiges sammanträde.

Priset delas ut till person, institution eller organisation som verkar inom landstingets geografiska område och som på ett engagerat sätt främjar en samexistens mellan olika kulturer i samhället. Insatserna ska bidra till större förståelse och bättre kontakt mellan svenskar och invandrare eller invandrargrupper emellan.

Ungdom Mot Rasism delade priset på 50 000 kr med Romskt Kulturcentrum Stockholm.

Juryns motivering lyder: ”Ungdom Mot Rasism (UMR) är Sverige största antirasistiska ungdomsorganisation med omkring 4000 medlemmar. Genom åren har UMR bedrivit ett stort antal kampanjer mot rasism och för demokrati och mångfald. Under valrörelsen 2010 drevs kampanjen Rösta Demokratiskt, som bland annat handlade om att ge saklig information om det demokratiska valdeltagandet och stärka det antirasistiska perspektivet inför valet…."

Prisutdelare var Stina Bengtsson, ordförande i juryn för priset för arbete mot främlingsfientlighet och rasism. Priset togs emot av Matilda Birging och Ellen Rue för Ungdom Mot Rasism.

Ellen Rue kommenterade i sitt tacktal till fullmäktige priset på detta sätt:
”Vi och alla våra 4000 medlemmar är väldigt tacksamma, det är en stor ära för oss. Vi är även tacksamma för att ni uppmärksammar vårt arbete och bekräftar att det vi gör är bra och verkligen påverkar vårt samhälle. Vi vill även berätta om vår kampanj ”Hela Sverige tar debatten”. Den syftar till att uppmuntra alla att ta debatten, att ta debatten i sin vardag. Något vi även vill uppmuntra er att göra. Tack.”

Ungdom Mot Rasisms ordförande Anton Landehag kommenterar detta på följande vis.

”Det är väldigt roligt att våra medlemmars engagemang uppmärksammas och att vårt arbete värdesätts genom detta pris. Tillskottet är mycket välkommet och kommer att stärka vårt arbete under detta år.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar